Gelamineerde houten spanten als rustgevers in overspanning

Gelamineerde houten spanten worden steeds populairder. Dat is niet verwonderlijk. Er vindt een ‘revival’ plaats naar een warmere aanblik van overspanningen, ook als het gaat om zakelijke panden.

Gelamineerde houten spanten zijn verkrijgbaar in zo goed als elke vorm en afmeting, gezien de ver gevorderde technieken in het lamineren van hout. Op deze manier komen twee verschijnselen bij elkaar: een hang naar een warmere sfeer in met name grotere complexen en de wens steeds milieuvriendelijker te opereren.

De productie van hout gebeurt zeer milieuvriendelijk. De productie van hout is de enige vorm van productie die een bijdrage levert aan het milieu (inname van koolstofdioxide, uitgave van zuurstof). Het lamineren van hout doet aan deze milieuwinst niets af, zeker niet als de houtproductie lokaal in de bossen gebeurt.

Daarom werkt Woodteq samen met gerespecteerde houtproducenten in onder andere Finland en Oostenrijk. Wij ontwerpen uw gelamineerde houten spanten graag. Ook de constructie van gelamineerde houten spanten nemen we graag voor onze rekening. De productie van gelamineerde houten spanten besteden we vol vertrouwen uit. Wilt u een indruk welke gelamineerde houten spanten we hebben ontworpen en geconstrueerd, klik dan hier.