Gelijmde houtconstructies staan borg voor vriendelijkheid

Gelijmde houtconstructies dragen op twee manieren vriendelijkheid in zich.

Aan de ene kant oogt hout vriendelijk. In vergelijking met metaal of kunststof ervaren mensen hout als natuurlijker en daarmee warmer en vriendelijker. Dat is één reden dat gelijmde houtconstructies steeds populairder worden.

Aan de andere kant is hout meer dan een indruk. Hout is ook daadwerkelijk vriendelijker. Mits steeds opnieuw aangeplant, levert de productie van hout een bijdrage aan het milieu in plaats van dat sprake is van een milieubelasting door productie. Hout levert immers zuurstof af en neemt koolstofdioxide uit de lucht. Nog afgezien daarvan: eenmaal toegepast, ademt hout en verfrist het de lucht. Hierin ligt de tweede reden dat gelijmde houtconstructies aan populariteit winnen.

Woodteq wil zich specialiseren in elke vorm van gelijmde houtconstructie. Bij het ontwerpen van uw gelijmde houtconstructie en de uitvoer ervan op locatie, staan we u graag terzijde bij elke vorm van maatwerk. Dat is immers een ander voordeel van gelijmde houtconstructies: elke vorm en elke afmeting zijn mogelijk.

Als u een indruk wilt hebben van de vriendelijkheid van gelijmde houtconstructies, overweeg dan een kijkje in ons overzicht van onze lopende en gerealiseerde projecten.