Houtbouw: eigenlijk is niets meer onmogelijk

Houtbouw is niet meer weg te denken uit de hedendaagse architectuur. Daarvoor is een aantal redenen.

Houtbouw blijkt niet alleen kosteneffectief en zelfs extra veilig (hout vervormt tijdens verhitting niet), het appelleert ook aan de warmte en rust waarmee ieder mens zich graag omringt.

De prettige atmosfeer die hout uitademt gaat tegenwoordig vergezeld van een veelheid van lijmtechnieken die het mogelijk maken elke houten constructie tot leven te brengen, in welke vorm of afmeting van houtbouw ook.

Gelamineerde houtbouw is kosteneffectief omdat de fundering doorgaans lichter van gewicht kan zijn, het transport relatief makkelijk verloopt en de montage zijn eigen eenvoud kent. Houtbouw is ook exploitabel omdat de onderhoudskosten voor hout op een verhoudingsgewijs laag niveau liggen: hout is vrijwel onderhoudsvrij. Verduurzaming met beschermlagen verloopt makkelijk.

Woodteq ontwerpt en construeert elke vorm van houtbouw: van liggers tot spanten, van dakelementen tot vloeren. Steeds zal sprake zijn van maatwerk in welke vorm of afmeting ook. Als u een idee wenst van onze afgeleverde houtbouwprojecten, klik dan op maatwerk. Wij helpen u graag om ook uw ideeën in werkelijkheid om te zetten.