Houtconstructies

Houtconstructies zijn in opkomst. Dat heeft niet alleen te maken met de milieuvriendelijkheid van houtproductie en de vriendelijke uitstraling van hout. Toepassing van houtconstructies leidt tot steeds spraakmakender – en tegelijk ook exploitabele – projecten.

Behalve dat hout milieuvriendelijk is (tijdens zijn productie levert hout zuurstof op), zijn houtconstructies niet beperkt tot strakke, rechte vormen. Vrijwel elke vorm of afmeting laat zich tegenwoordig in hout voorstellen. De lijmtechnieken zorgen voor maatwerk in gelamineerd hout: van gebogen liggers tot gebogen spanten, van specifieke daken tot speelse vloeren.

Houtconstructies leveren een aantal additionele voordelen op. Zo is hout exploitabel door het onderhoudsvrije karakter ervan, inclusief een makkelijke verduurzaming met beschermlagen. Verder zijn houtconstructies brandwerend: hout mag dan branden tijdens verhitting, het vervormt niet. Metaal en kunststof doen dat laatste wel.

Wie maatwerk wenst in houtconstructies, zou een bezoek kunnen overwegen aan Woodteq. Wij ontwerpen en construeren elke houtconstructie. We gaan daarbij volledig uit van uw wensen. Juist omdat wij thuis zijn in elke gelamineerde houtsoort, kunnen wij uw ideeën vertalen naar de vriendelijkheid die u voor uzelf of uw cliënt wenst. Wenst u een visuele indruk van onze mogelijkheden, dan kunt u hier een dergelijke indruk opdoen.