Houten draagconstructies

Draagconstructies in hout zijn in elke vorm mogelijk: gelamineerd hout ‘voegt zich’ naar vrijwel elke vorm en afmeting. Dit is belangrijk te weten omdat hout een aantal voordelen kent boven stalen draagconstructies of kunststof draagconstructies.

Hout is relatief licht van gewicht, waardoor de fundering ook relatief licht kan worden uitgevoerd. Exploitatiekosten zijn bovendien om een andere reden gunstig: hout is onderhoudsvrij en daarnaast makkelijk te verduurzamen met beschermlagen.

Hoe gek het misschien ook klinkt, de brandwerende eigenschappen van hout zorgen voor aanvullende veiligheid. Weliswaar brandt hout, maar hout vervormt niet bij verhitting. Dat levert extra zekerheid op.

Draagconstructies van hout zijn bovendien zeer milieuvriendelijk (tijdens de houtproductie ‘neemt’ hout koolstofdioxide en ‘geeft’ hout zuurstof). Daarnaast maken ze zeer grote overspanningen mogelijk en brengen ze een prettige, warme, leefbare atmosfeer met zich mee.

Vanuit dit perspectief biedt Woodteq een breed palet aan houten draagconstructies aan, geheel op maat ontworpen en ter plekke geconstrueerd. De houtproductie zelf vindt plaats bij zeer gerespecteerde partners in bijvoorbeeld Finland en Oostenrijk.

Als u een idee wilt krijgen van door ons gerealiseerde draagconstructies, klik dan hier. Desgewenst kunnen wij ook u van dienst zijn.