Houten vliesgevels als visitekaartje van uw pand

Vliesgevels waren er aanvankelijk alleen maar in hout. De houten vliesgevel heeft daarna ‘concurrentie’ van de stalen vliesgevel gekregen. ‘Concurrentie’ tussen aanhalingstekens inderdaad, want de houten vliesgevel is nooit verdrongen – integendeel.

Het is niet vreemd dat de houten vliesgevel nooit ter discussie is geweest als decoratieve gevel, behalve in tijden van houtschaarste. ‘Hout’ en ‘vliesgevel’ zijn een twee-eenheid: daar waar een gebouw een vriendelijke en uitnodigende entree nodig heeft, is hout bijna een vanzelfsprekende keuze.

Behalve de sfeer die hout in zijn aanblik oproept, is hout tegenwoordig ook een rationeel en milieuvriendelijke keuze. Rationeel, omdat hout onderhoudsvrij is. Milieuvriendelijk omdat hout tijdens zijn productie het milieu eerder versterkt dan belast (zuurstofproductie!).

Woodteq wil het aanspreekpunt zijn voor iedereen die denkt aan een houten vliesgevel. Elke houten vliesgevel kunnen wij voor u ontwerpen en construeren. Het maatwerk is ons als het ware aangeboren, gewend als wij zijn aan het lamineren van hout richting spanten, liggers, daken, vloeren en… vliesgevels.

Wenst u een indruk van de mogelijkheden van decoratieve houtbouw, overweeg dan ons overzicht van gerealiseerde projecten. U vindt er ongetwijfeld een bevestiging van uw idee dat een houten vliesgevel het verschil kan uitmaken.