Massieve houtbouw als (juist) volwassen oplossing

Massieve houtbouw klinkt erg idealistisch en ver weg. Nog altijd bestaan twijfels of een pand of woning wel geheel uit hout kan worden opgetrokken.

Massieve houtbouw is echter geen droombeeld meer. Dergelijke panden of woningen bestaan al – en met succes. Dat succes zit in een aantal factoren.

Massieve houtbouw is kosteneffectief door een lichtere fundering en het onderhoudsvrije karakter van hout (dat bovendien makkelijk te verduurzamen valt).

Daarnaast is houtbouw milieuvriendelijk, zowel in zijn productie (mits er sprake is van nieuwe aanplant) als in zijn vervoer (relatief licht in gewicht).

Een belangrijke succesfactor is ook de warme sfeer die hout oproept. Er is geen enkel basismateriaal waarmee de mens zo’n lange en vertrouwde relatie heeft.

Tegelijk zijn er geen technische belemmeringen meer denkbaar om een constructie in hout op te trekken. Massieve houtbouw in de vorm van gelamineerd hout maakt elke vorm en afmeting denkbaar.

Woodteq werpt zich graag op als partner bij uw plannen voor massieve houtbouw. Wij hebben ervaring in elk maatwerk waarbij gelamineerd hout om de hoek komt kijken: liggers, spanten, daken, vloeren…

Massieve houtbouw is een totaaloplossing. Wilt u een idee krijgen wat hout allemaal voor u kan betekenen, bekijk dan (een deel van) onze gerealiseerde projecten. We staan graag achter uw droom om massieve houtbouw werkelijkheid te maken.