Over ons

Woodteq houtconstructies bv ontwerpt en construeert draagconstructies voor allerlei gebouwen. Zo worden draagconstructeis van gelamineerd hout toegepast in loodsen, zwembaden, industriehallen, kerken, kantoren, zoutloodsen, scholen, zorgcentra, aula’s, woningbouw etc.

Naast de engineering van dragende constructies vindt de productie van het gelijmde hout plaats bij Korlam bvba en MM Kaufman te Eppingen-Richen en Reuthe. Bewerkingen vinden veelal in Nederland plaats evenals de montage.

Hout is een opmerkelijk en veelzijdig materiaal. Doordat gelamineerd hout samengesteld wordt door diverse lamellen op elkaar te lijmen is een groot scala aan afmetingen mogelijk. Tevens is het door het gebruik van lamellen ook mogelijk allerlei vormen te maken zoals gebogen cirkelvormige, getoogde liggers, parabolische vormen, knikken en liggers varierend in hoogte. In Belgie spreekt men dan ook over Gelamineerde Lamellen Constructies of ook wel GeLamelleerde Constructies. In Engeland spreekt met over Glue Laminated Constructions of kort gezegt Glue Lam Construct.