Brede school

Het interieur van de school is erg licht en wordt gekenmerkt door opvallend veel hout. Gelamineerde kolommen en liggers worden verbonden door weggewerkte stalen verbindingselementen. De vloeren zijn opgebouwd uit houten kanaalplaten. De kanalen worden slim gebruikt voor de luchttoevoer. Zo kan de geperforeerde onderkant in het zicht blijven en is binnen de beperkte bouwhoogte een vrije verdiepingshoogte van 3,2 meter mogelijk. Met dit systeem is ‘Frisse Scholen’ Klasse B gehaald.

 

Het project omvat de nieuwbouw van een tweelaags schoolgebouw in Lisse. Het gebouw biedt onderdak aan speciaal basisonderwijs, buitenschoolse opvang en bureau Jeugdzorg.
De constructie van het schoolgebouw is volledig uitgevoerd in hout. Gelamineerde liggers en kolommen, houtskeletbouwwanden en houten kanaalplaatvloeren vormen een esthetische, duurzame en kosteneffectieve oplossing voor het ontwerp. Een bijkomend voordeel is dat via de vloerkanalen eenvoudig frisse lucht de lokalen in stroomt.

Blinde aansluitingen

Alle aansluitingen tussen de houten onderdelen zijn ‘blind’: de stalen hulpmiddelen komen dus niet in het zicht. De volledig houten uitstraling wordt nog eens versterkt doordat ook de onderkant van de houten kanaalplaatvloeren in het zicht blijft. Zoals gezegd zijn de kanalen zelf onderdeel van het klimaatontwerp. Frisse lucht wordt via perforaties in het plafond de lokalen in gebracht.

Contact opnemen
Nieuwsgierig?
Elke dag werken we met passie en plezier aan uw houtbouwprojecten. Uw vraag zetten we vanaf de eerste schets tot en met de oplevering om in de best passende oplossingen in hout. Zo zijn we graag een betrouwbare bouwpartner in uw hele bouwproces. Nieuwsgierig naar wat we voor u kunnen betekenen?
Lars Kosters
Calculator/Sales
Volgende project
Woning
Sibculo